Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Εκδήλωση ΓΔΗΣ/ΓΕΝ

Εκδήλωση ΓΔΗΣ/ΓΕΝ

Με την  πετυχημένη παρουσίαση που οργάνωσε το ΓΔΗΣ/ΓΕΝ, έκλεισε ο κύκλος του βιβλίου  “ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ…στο πέρασμα του χρόνου…” του Επίτιμου Προέδρου του ΣA/ΣΜΥΝ  Ε. Σφακτού.

Στην εκδήλωση, παρέστησαν, ο Αρχηγός ΓΕΝ, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ, ΑΣ, ΔΝΕ, απόστρατοι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών από άλλους κλάδους των Ε.Δ και Σ.Α, (Σ.Α.Α.Υ.Σ., ΣΤΥΑ), πρώην Δάσκαλοι της Σ.Ν και ΣΔΥΝ, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. ΕΑΑΝ & παράρτημα Πόρου, ΣΑ/ΣΝΔ, ΕΛ.ΣΥ.Υ/Β, ΕΣΝΑ, αντιπροσωπεία Δόκιμων Υπαξιωματικών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και μεγάλος αριθμός μελών και φίλων του ΣΑ/ΣΜΥΝ.

Μεταξύ των άλλων  χαιρετισμών ο Πρόεδρος του Σ.Α./Σ.Μ.Υ.Ν κ. Παύλος Σοφικίτης αναφερόμενος στη σημασία  της εκδήλωσης είπε:

Κύριε Αρχηγέ του Ναυτικού, κύριοι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,κυρίες και κύριοι.   Εκ μέρους των Μελών του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, γνωστός ως ΣΑ/ΣΜΥΝ, σας απευθύνω ένα θερμό  χαιρετισμό και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμητική σας, όσο και εντυπωσιακή προσέλευση στην παρουσίαση του βιβλίου του επίτιμου προέδρου μας Ελευθερίου Σφακτού.   Η ξεχωριστή σημερινή εκδήλωση δεν αποτελεί μία τυπική διαδικασία παρουσίασης ενός βιβλίου, αλλά μια διαχρονική αξία που μας χαρακτηρίζει, εκείνης της συνέχειας των δεσμών μεταξύ των απερχόμενων στελεχών, με τα νέα στελέχη του Ναυτικού μας. Μια συνέχεια που πολύ καλά περιγράφεται και μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μας στο πέρασμα του χρόνου από τις τριήρεις στις φρεγάτες.   Ο ΣΑ/ΣΜΥΝ από ιδρύσεώς του, συνετέλεσε στη διατήρηση αυτής της θαυμαστής ναυτικής μας παράδοσης. Εμείς οι νεότερες γενιές που πρόσφατα αναλάβαμε τα ηνία του  Συνδέσμου, είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε ( εμείς θα γίνουμε καλύτεροι από τους προγόνους μας όπως πίστευαν και οι αρχαίοι Σπαρτιάτες) «άμμες δε γ΄εσσόμεθα πολλώ κάρρονες» και θα το πετύχουμε. Έχουμε και την όρεξη, έχουμε και την αγάπη για το Ναυτικό μας. Η παρουσία των μελών μας στη σημερινή εκδήλωση, όσο και η καλή συνεργασία μας, όπως ευελπιστούμε, με τις εκάστοτε ηγεσίες του Πολεμικού Ναυτικού εγγυώνται για την επιτυχία μας. «Ο ασφαλέστερος δρόμος να μην αποτύχεις σε κάτι, είναι να πιστέψεις ότι θα πετύχεις. Κι εμείς το πιστεύουμε.

Σας ευχαριστώ πολύ.