Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αναδρομικές κορώνες…

Αναδρομικές κορώνες…

γράφει ο Παν. Μίγκος

Επειδή πολλά ακούγονται αυτές τις ημέρες για το θέμα της απόφασης των αναδρομικών από γνωρίζοντες η από μη γνωρίζοντες άσχετους, παραθέτουμε τα γεγονότα και την άποψη μας ως δημοσιογραφία των πολιτών, στην κρίση των αναγνωστών.

Mολις παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση έγινε αυτή η πιλοτική δίκη με αίτημα της, για να μην τρέχουν στα δικαστήρια οι έχοντες συμφέρον- μεταξύ αυτών που προσέφυγαν και η  ΕΑΑΝ- επειδή είχε μετατραπεί η χώρα σε ένα απέραντο δικαστήριο. Τα πρωτοδικεία και τα εφετεία έβγαζαν αποφάσεις από 10 μήνες μέχρι 41 μήνες αναδρομικά.
Παρόλο ότι υπήρχε η απόφαση του 2015 του Ιουνίου που είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των νόμων 4051 και 4093, η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έδωσε τα χρήματα ως όφειλε. Ηρθε ο νόμος του κ. Κατρούγκαλου και εντέχνως διεγραψε με τον επανυπολογισμό την αναδρομικότητα και έμεινε το περίφημο 11μηνο Ιούνιο του 15 μέχρι το Μάιο 16.
Έκτοτε όλοι οι υπουργοι Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έλεγαν να μην πάνε οι δικαιουχοι σε δικηγόρους και ότι το κράτος αναλαμβάνει αυτή την εξέλιξη. Πήγε λοιπόν η σημερινή κυβέρνηση στην πιλοτική δίκη. Μέχρι στιγμής κάνεις δεν γνωρίζει την απόφαση, η οποία αναμένεται τον μήνα Ιούνιο, πάρα μόνο οι δικαστές και οι γραμματείς.
Ο σημερινός Υπουργός αποφεύγει εντέχνως να απαντήσει στις συνεχείς ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν είναι για όλους η απόφαση η για αυτούς που προσεφυγαν στα ενδικα μέσα, χρησιμοποιώντας το στερεότυπο ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει πιστά τις αποφάσεις των δικαστηρίων.
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: η γνωρίζει την απόφαση που πιθανόν θα είναι μόνο για τους προσφυγοντες οπότε με επέμβαση της κυβέρνησης θα φανεί η μεγαλοπρεπεια του κράτους αλλιώς θα είναι ανακολουθος των δηλώσεων του και θα πρέπει σίγουρα ο πρωθυπουργός να τον καθαίρεσει δια τηλεφώνου, η ή απόφαση θα είναι θετική για όλους οπότε παρασύρει έντεχνα σε στείρες αντιπολιτευτικες κορώνες.

Οποιος εκφέρει γνώμη υπέρ ή κατά της απόφασης αφού κάνεις δεν την γνωρίζει προσβλέπει σε άλλα οφέλη.