γράφει ο Παν. Μίγκος

Ως που θα πάει, πόσο θα κρατήσει πια, αυτό το αέναο μέσα στην ιστορία, μοναδικό πλιάτσικο σε πολιτιστικούς και ορυκτούς θησαυρούς, αυτού μοναδικού ευεργέτη της ανθρωπότητας λαού, των Ελλήνων; Ακόμη και οι μακρινοί Ηνωμενο-Πολιτειακοί Αμερικάνοι…εδώ στην ελληνική επικράτεια –γειτονιά της Μεσογείου, που πάντα ήταν ελληνική θάλασσα-στοιβάζονται, διαγκωνιζόμενοι στην αρπαγή του πλούτου της ! Τι ζητάνε οι Αμερικάνοι στο σπίτι μας;;..Και τώρα οι Ουνικής προέλευσης Γερμανοί, κάθε άλλο παρά ευρωπαϊκό φύλο. Τι θέλουν;
Αλλά ως που θα τραβήξει αυτή η εγκληματική φάρσα;…Ο ΟΗΕ τι κάνει;
Έτσι λοιπόν η Εταιρεία Δημοσιογραφικών μελετών, διενήργησε –Δημοσιογραφική ανίχνευση-έρευνα των διαθέσεων των διπλωματών, θέτοντας το εξής αθώο ερώτημα σε διπλωμάτες 50 χωρών που εκπροσωπούνται στην Αθήνα!
–Πως θα βλέπατε την ανακήρυξη από τον ΟΗΕ , της Ελλάδας ως προστατευόμενης χώρας-μνημείο, Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς; Κι άρα κανείς δεν πρέπει να την επιβουλεύεται αλλά να τη σέβεται ; Ερευνήθηκαν 50 πρεσβείες στην Αθήνα, και 96 διπλωμάτες τους. Κι αυτό για να τσεκαριστούν οι γενικότερες διαθέσεις, του ξένου διπλωματικού παράγοντος. Τα αποτελέσματα από τη δημοσκόπηση-έρευνα αυτή , που προέκυψαν είναι τα εξής ..και καταλυτικά:
1) Το 92%, των διπλωματών δηλώνουν θετικοί, προς την εκδοχή αυτή, του να καταστεί ,δηλαδή, η Ελλάδα Προστατευόμενο μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς! 2)Το 4% είναι σκεπτικοί, στο στυλ.. “θέλει σκέψη το πράμα” 3) Το 3% ..αρνήθηκαν να απαντήσουν και το 4) 1% δήλωσαν κάθετα αρνητικοί.. ( διότι τέτοια πράγματα δεν γίνονται στην εποχή μας).
Οι ερευνητές συνεργάτες μου και εγώ, στις κουβέντες που είχαμε… αντιτείναμε το επιχείρημα της Ελβετίας.. Πως και για πιο λόγο η Ελβετία, ατύπως προστατεύεται.. και παραμένει στο απυρόβλητο, απολαμβάνοντας σταθερής ηρεμίας; Γιατί όχι η Ελλάδα ως το υπέρτατο ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ-έστω κι ατύπως- Μνημείο ταυτότητας του Ευρωπαϊκου Δυτικού Πολιτισμού, διατί δεν πρέπει να έχει ανάλογα ή και περισσότερα ασφαλώς, προνόμια; Βεβαίως υπάρχουν πολλοί παράμετροι (διακρατικές συμφωνίες, συμμετοχή σε επιθετικούς –”αμυντικούς” σχηματισμούς ΝΑΤΟ κ.λ.π, αλλά το ιδεατόν είναι ότι η Ελλάδα οφείλει να διεκδικήσει την απόλυτη ανεξαρτησία της, απαιτώντας τον σεβασμό των πάντων για τις προσφορές της .
Δεν αγνοώ την πολυπλοκότητα και τις πτυχές των ανατροπών που εμπεριέχει η ιδέα… αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο ..
Τουλάχιστον η δική μου ΄΄έρευνα΄΄, μόνον θετικά έχει συλλέξει…
Είναι τιμάριον της πολιτικής.
Πατήρ της θα είναι αυτός που θα τολμήσει.