Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Δημοσιογραφική ανίχνευση-πρόταση…Πατήρ της θα είναι αυτός που θα τολμήσει!

Δημοσιογραφική ανίχνευση-πρόταση…Πατήρ της θα είναι αυτός που θα τολμήσει!

γράφει ο Παν. Μίγκος
Είναι γνωστόν ότι αναρίθμητα μνημεία και τοποθεσίες της Ελλάδας έχουν ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ, είτε ως προστατευόμενα μνημεία φυσικού κάλλους, είτε ως μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. ( Τα αναγνωριζόμενα από τον ΟΗΕ μνημεία ως προστατευόμενα, στην Ελλάδα είναι τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα, είτε φυσικού κάλλους, είτε πολιτισμικά!!!) Οπότε η επί μέρους αυτή αναγνώριση, μπορεί άνετα να οδηγήσει στην καθολική αναγνώριση της Ελλάδας ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ! Είναι γνωστόν ότι η παγκόσμια επιστημονική -πνευματική κοινότητα, αλλά και οι απλοί άνθρωποι αναγνωρίζουν και διακηρύσσουν ότι η Ελλάδα αποτελεί όχι μόνο τον θεμέλιο λίθο αλλά και συνεχή τροφό του σύγχρονου λεγόμενου Πολιτισμού. Είναι γνωστόν επίσης ότι τελευταία, για μια ακόμη φορά μέσα στους αιώνες η Ελλάδα ξαναβρίσκεται στο στόχαστρο αναιδών -επιεικώς- επιβουλών με βασική επιδίωξη το οικονομικό κατασπαραγμό της χώρας. Δεν πρόκειται ακριβώς για βουλήσεις κρατικών οντοτήτων, αλλά περί ομάδων οικονομικών τυχοδιωκτών, που ωστόσο δρουν συνεργαζόμενοι με χθόνιους πρόσφορους κρατικούς παράγοντες, που σαφώς δεν εκπροσωπούν τη γενική άποψη των λαών τους.
Ως που θα πάει, πόσο θα κρατήσει πια, αυτό το αέναο μέσα στην ιστορία, μοναδικό πλιάτσικο σε πολιτιστικούς και ορυκτούς θησαυρούς, αυτού μοναδικού ευεργέτη της ανθρωπότητας λαού, των Ελλήνων; Ακόμη και οι μακρινοί Ηνωμενο-Πολιτειακοί Αμερικάνοι…εδώ στην ελληνική επικράτεια –γειτονιά της Μεσογείου, που πάντα ήταν ελληνική θάλασσα-στοιβάζονται, διαγκωνιζόμενοι στην αρπαγή του πλούτου της ! Τι ζητάνε οι Αμερικάνοι στο σπίτι μας;;..Και τώρα οι Ουνικής προέλευσης Γερμανοί, κάθε άλλο παρά ευρωπαϊκό φύλο. Τι θέλουν;
Αλλά ως που θα τραβήξει αυτή η εγκληματική φάρσα;…Ο ΟΗΕ τι κάνει;
Έτσι λοιπόν η Εταιρεία Δημοσιογραφικών μελετών, διενήργησε –Δημοσιογραφική ανίχνευση-έρευνα των διαθέσεων των διπλωματών, θέτοντας το εξής αθώο ερώτημα σε διπλωμάτες 50 χωρών που εκπροσωπούνται στην Αθήνα!
–Πως θα βλέπατε την ανακήρυξη από τον ΟΗΕ , της Ελλάδας ως προστατευόμενης χώρας-μνημείο, Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς; Κι άρα κανείς δεν πρέπει να την επιβουλεύεται αλλά να τη σέβεται ; Ερευνήθηκαν 50 πρεσβείες στην Αθήνα, και 96 διπλωμάτες τους. Κι αυτό για να τσεκαριστούν οι γενικότερες διαθέσεις, του ξένου διπλωματικού παράγοντος. Τα αποτελέσματα από τη δημοσκόπηση-έρευνα αυτή , που προέκυψαν είναι τα εξής ..και καταλυτικά:
1) Το 92%, των διπλωματών δηλώνουν θετικοί, προς την εκδοχή αυτή, του να καταστεί ,δηλαδή, η Ελλάδα Προστατευόμενο μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς! 2)Το 4% είναι σκεπτικοί, στο στυλ.. “θέλει σκέψη το πράμα” 3) Το 3% ..αρνήθηκαν να απαντήσουν και το 4) 1% δήλωσαν κάθετα αρνητικοί.. ( διότι τέτοια πράγματα δεν γίνονται στην εποχή μας).
 
Οι ερευνητές συνεργάτες μου και εγώ, στις κουβέντες που είχαμε… αντιτείναμε το επιχείρημα της Ελβετίας.. Πως και για πιο λόγο η Ελβετία, ατύπως προστατεύεται.. και παραμένει στο απυρόβλητο, απολαμβάνοντας σταθερής ηρεμίας; Γιατί όχι η Ελλάδα ως το υπέρτατο ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ-έστω κι ατύπως- Μνημείο ταυτότητας του Ευρωπαϊκου Δυτικού Πολιτισμού, διατί δεν πρέπει να έχει ανάλογα ή και περισσότερα ασφαλώς, προνόμια; Βεβαίως υπάρχουν πολλοί παράμετροι (διακρατικές συμφωνίες, συμμετοχή σε επιθετικούς –”αμυντικούς” σχηματισμούς ΝΑΤΟ κ.λ.π, αλλά το ιδεατόν είναι ότι η Ελλάδα οφείλει να διεκδικήσει την απόλυτη ανεξαρτησία της, απαιτώντας τον σεβασμό των πάντων για τις προσφορές της .
Δεν αγνοώ την πολυπλοκότητα και τις πτυχές των ανατροπών που εμπεριέχει η ιδέα… αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο ..
Τουλάχιστον η δική μου ΄΄έρευνα΄΄, μόνον θετικά έχει συλλέξει…
Είναι τιμάριον της πολιτικής.
Πατήρ της θα είναι αυτός που θα τολμήσει.