Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά  μιλάει απο καρδιάς…..

η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά  μιλάει απο καρδιάς…..

γράφει η  Έλενα Ξυδοπούλου

Δυστυχώς, από τις 11/3 νιώθω ότι κάποιοι παίζουν… Παίζουν με την εκπαίδευση, παίζουν με τα νεύρα μας, παίζουν με το δήθεν βοήθημά μας, παίζουν με την υπόσταση μου ως επιχείρηση που δίνει έσοδα στο κράτος λες και είμαστε συνέταιροι, παίζουν με τους γονείς που αγωνιούν…!

Νιώθω ότι με υποτιμούν, ως άνθρωπο και μορφωμένο άνθρωπο, όταν με βάζουν σε πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης (χωρίς τη θέληση μου!) και πρέπει να δω πόσο αποτυχημένη είναι η μετάφραση της Google. Μέχρι τώρα ήξερα ότι η εκπαίδευση ενηλίκων είναι προαιρετική…Μαθαίνω πως είναι υποχρεωτική ΑΛΛΑ ξαφνικά όλως τυχαίως…και πάνω που είπα στον εαυτό μου θα μάθεις τι είναι και το Σκόιλ Ελικίκου να το λες ως παραμύθι στα εγγόνια σου, το πήραν πίσω!

Είμαι καθηγήτρια στην ιδιωτική εκπαίδευση, κύριοι, και δεν έχω καθίσει ούτε μια ημέρα για να προλάβω τα πάντα (εργασίες, μαθητές, ΚΑΔ, ξεΚΑΔ, δηλώσεις, τηλεκπαιδεύσεις, πάρε πίσω τα πάντα, τηλέφωνα, μηνύματα, δηλώσεις, να ενοχλώ το λογιστικό γραφείο δέκα φορές την ημέρα, να ψάχνω τα καταστήματα να αγοράσω αναλώσιμα…κτλ) Δεν χαίρομαι τίποτα παρά έναν ζεστό καφέ και τα παιδιά μου ελάχιστα!

ΑΡΝΟΥΜΑΙ να δεχτώ ότι παίζετε μαζί μου, παίζετε με την επιχείρηση που έχτισα με κόπο, παίζετε με τα παιδιά μου (ναι, παιδιά μου είναι όλα τους) αλλά και με την υγεία μου!
ΑΡΝΟΥΜΑΙ να βάλω παιδιά σε τάξη με δύο μέτρα απόσταση… Δηλαδή δεν θα πλησιάσω μαθητή να τον διορθώσω; Στις τάξεις των 5, 6 ας πούμε οι μισοί θα κάνουν μάθημα από την αίθουσα αναμονής; Θα φωνάζω σε μαθητή από τα δύο μέτρα να κλείσει την πόρτα πίσω του; Θα τον ακολουθώ στην τουαλέτα να δω εάν πλύθηκε πολύ σχολαστικά; Θα βάλω plexi glass στο γραφείο μου λες και είμαι τράπεζα; Θα κάνω τη γιατρό για να ανακαλύψω ποιος έχει αλλεργία λόγω εποχής ή βήχει λόγω του ιού; Θα θερμομετρώ τα παιδιά πριν μπουν στην τάξη και τους γονείς στην αίθουσα αναμονής; Θα κρίνω εγώ ποιος θα μπει και ποιος θα παραμείνει στην αίθουσα. Να σας πω, παρενθετικά, ότι την περίοδο που πολλά παιδιά κόλλησαν Η1Ν1 ήμουν αυτή που καθημερινά έκανα συστάσεις για να μένουν σπίτι τα παιδιά. Θα γκρεμίσω τον πίνακα μου για να έχω δυο μέτρα απόσταση με τον μαθητή  κοντά στον πίνακα; Θα φτιάξω νέες τουαλέτες με δύο μέτρα απόσταση; Να σας θυμίσω ότι με υποχρεώσατε να έχω δύο. Θα ιχνηλατώ τις επαφές των μαθητών μου και θα τρέμω καθημερινά; Θα υποχρεώσω τους γονείς να ψάχνονται με τις μάσκες γύρω γύρω στην Αθήνα ή θα είμαι εγώ αυτή που θα τους βάλω + 5 ευρώ προϋπολογισμό καθημερινά και πολλά παραπάνω σε εμένα αφού θα πρέπει να τις παρέχω; Θα τρέμω να με κλείσετε πάλι με την υποψία κρούσματος ακόμη και στην περιοχή μου ή θα τρέμω το πρόστιμο των 150 ευρώ εάν κάποιος δε φορά μάσκα; Παρενθετικά…εσείς δε λέγατε πως η χρήση της μάσκας από υγιείς μπορεί να είναι κι επικίνδυνη; Να σας θυμίσω ότι με υποψία κρούσματος, κλείνατε ολόκληρους Δήμους. Δίδαξα με πολύ κόπο στους μαθητές μου, μαθητές με δυσκολίες, την αξία μιας αγκαλιάς κι ενός φιλικού αγγίγματος συμπαράστασης…. Τα αγκάλιαζα καθημερινά, πολύ, με αγάπη, με ενδιαφέρον! Με μάθατε (κακήν κακώς) να τα βλέπω κι από οθόνη. Τώρα;;;; Μου λέτε δύο μέτρα απόσταση… Όχι, δε λειτουργεί και sorry!

Μας κλείσατε μέσα και καλά κάνατε! Υποχρεώσατε παιδιά με πολύ σοβαρά προβλήματα και δυσκολίες να μένουν μέσα με όποια συνέπεια έχει αυτό. Δεν ξέρω εάν την υπολογίσατε. Πράξατε Άριστα! Το χειροκροτήσαμε όλοι μας! Μέσα αλλά με ασφάλεια. Εμπέδωσαν και τα παιδιά μας το τηλεοπτικό σποτ! Τώρα τι;;;;; Αφήνετε στην κρίση μου την ασφάλεια μου και την ασφάλεια τους; Εκθειάσατε τόσο τη σύγχρονη εκπαίδευση, αγοράσαμε προγράμματα, υπολογιστές, μικρόφωνα, τάμπλετ, κάμερες με ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΟΔΑ κι όχι κρατικά και σε μία περίοδο χωρίς έσοδα! Δεν θα σωζόμουν με τα 600 ευρώ αλλά θα είχα την ικανοποίηση ότι κάπου υπάρχω κι εγώ για εσάς! Μάλλον δεν υπάρχω αγαπητοί «συνέταιροι».

Α… να μην ξεχάσω ….Επικαιροποίηση αδείας όμως μου ζητάτε και 50 ευρώ παράβολο! Να κάνετε υπόδειξη στον ΕΟΠΠΕΠ να σηκώνει τα τηλέφωνα ή να απαντά στα email μας. Εκεί με θυμηθήκατε σε μια περίοδο που ούτε τα Πρωτοδικεία δεν είναι ανοιχτά για να ζητήσω τα απαιτούμενα έγγραφα. Μάλλον υπάρχω….ή όχι; Μα δεν ξέρω τελικά!!

ΥΠΗΡΕΤΩ την εκπαίδευση, δυστυχώς το κράτος που με φορολογεί άδικα, οικογένειες που μου εμπιστεύονται ό,τι πολυτιμότερο έχουν και παιδιά σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες γιατί εάν δεν το ξέρετε (τι κρίμα!!!) εκπαιδεύω κι αυτά!!!!! Σας το χαλάω ε? Έχουν κι αυτά δικαιώματα και στην εκπαίδευση αλλά και στην ασφαλή μετακίνηση.

ΑΡΝΟΥΜΑΙ άλλο κάθε βλακεία σας! Βαρέθηκα να είμαι με το πιεσόμετρο και να ανησυχώ καθημερινά! Τέλος…η δουλειά μου και η δουλειά σας!!!!!
Κι όπως λέει και ο καθηγητής Μπουραντάς…Η ζωή μας είναι το άθροισμα των επιλογών μας!

Άφησα για το τέλος μια χρήσιμη, ίσως, πληροφορία. Ονομάζομαι Ξυδοπούλου Έλενα. Διοικώ και διδάσκω στο One Way SUCCESS, Πειραιά, έναν χώρο που θέση έχουν ΟΛΟΙ … με δυσκολίες ή μη! Δεν είμαι ρομαντική καθηγήτρια που θα φτιάξω τα πάντα αλλά ΝΑΙ πέτυχα πολλά….Άλλαξα πολλά! Το πιο σημαντικό; ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ. Δεν θα το διδάσκω εγώ στα παιδιά και μετά θα πρέπει να τους  αναιρέσω τα πάντα, κακήν κακώς!