Μεταναστευτικό: Μια απλή εξίσωση που καταλήγει σε τραγωδία

my-portfolio

γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

Σας υποσχέθηκα χθες να γράψω ένα κείμενο χωρίς συναισθηματισμούς, με τη δική μου άποψη/εκτίμηση, για ό,τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στα νησιά μας. Ενδεχομένως να εκνευρίσω τους περισσότερους γιατί εκτιμώ πως όλοι είμαστε υπεύθυνοι γι΄αυτή την εικόνα κατάντιας που μόνο τον Ερντογάν και τους λαθρέμπορους ευνοεί. Το όλοι είμαστε υπεύθυνοι, δεν σημαίνει ότι η ευθύνη χάνεται καθώς υπάρχουν άμεσοι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της κατάστασης, στους οποίους υπήρξαμε αρωγοί είτε με τις πράξεις μας είτε με το να μην κάνουμε τίποτα.

Στις γραμμές που ακολουθούν θα προσπαθήσω να αποδώσω κάθε πλεύρα.

1)Κυβέρνηση ΝΔ

Εκτιμώ πως στη ΝΔ δεν έχουν ακόμη κατανοήσει ότι το μεταναστευτικό θα είναι η αιτία που θα τους οδηγήσει σε πολιτικό/κομματικό τέλμα. Οι κινήσεις τους ήταν λανθασμένες εξ αρχής καθώς:

-) Δεν έκλεισαν άμεσα (από το καλοκαίρι) τα σύνορα αφήνοντας τις ροές να εισρέουν ανενόχλητες.
-) Περίμεναν (και ενδεχομένως να περιμένουν) από την Ευρώπη αλληλεγγύη. Δεν υπάρχει και ούτε υπήρξε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Ειδικά στο μεταναστευτικό, η Ευρώπη χρησιμοποίησε την Ελλάδα ως φυσικό σύνορο στο οποίο θα παρέμεναν οι μετανάστες.
-) Τους πήρε 6 μήνες να κατανοήσουν ότι χρειάζονται Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο χρόνο. Αυτούς τους 6 μήνες τα νησιά γέμισαν ασφυκτικά και η υπομονή, η όποια υπομονή των κατοίκων, εξαντλήθηκε.
-) Αντιδρούν φοβισμένα στο ζήτημα του μεταναστευτικού (όπως και στα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Τουρκία- και το μετανστευτικό είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις επιδιώξεις του Ερντογάν) και επικαλούνται το Διεθνές Δίκαιο ως κουρασμένοι χαρτογιακάδες. Μαντέψτε, Διεθνές Δίκαιο δεν υπάρχει. Υπάρχει Πυγμή της εκάστοτε χώρας. Η Ιστορία το έχει αποδείξει.
-) Έχουν αργήσει δραματικά με το θέμα της επαναπροώθησης των μεταναστών ενώ σκέφτονται να τους εγκαταστήσουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα υπηρετώντας μια πολιτική αντικατάστασης πληθυσμού.
-) Εφόσον είχαν αποφασίσει εξ αρχής να φτιάξουν κλειστά κέντρα, όφειλαν πρώτα να κλείσουν τα σύνορα. Κλειστά κέντρα με ανοιχτά σύνορα δεν μπορούν να υπάρξουν.
-) Κακώς έστειλαν τις δυνάμεις ασφαλείας στα νησιά που δέχθηκαν το βάρος όλο το προηγούμενο διάστημα, οδηγώντας το λαό σε μια τραγική κατάσταση ανάλογη με αυτή που έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση και ψήφιζε την Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή τους η κίνηση θα είναι και η πολιτική τους ήττα.
-) Ουδείς άραγε μέσα στην κυβέρνηση σκέφτηκε ότι αυτές οι εικόνες με τα ΜΑΤ εναντίον κατοίκων και το αντίστροφο αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για προβοκάτορες και πράκτορες της ΜΙΤ οι οποίοι μπορούν να εκμεταλλευτούν το σκηνικό; Ουδείς σκέφτηκε ότι οι τραγικές εικόνες αμαυρώνουν την όποια εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό; Ουδείς κατανοεί ότι σ΄αυτή την αναμπουμπούλα ο γκρίζος λύκος του Ερντογάν χαίρεται; Μετά μην αναρωτιέστε για θερμό επεισόδιο. Μόνοι μας το δημιουργήσαμε. Ο Ερντογάν μπορεί απλά να το εκμεταλλευτεί.

2) ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα που ήταν στην κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια, το οποίο υπηρέτησε πιστά την πολιτική των ανοικτών συνόρων, μετατρέποντας την Ελλάδα σε χώρο, δε δικαιούται ούτε να μιλάει ούτε να κάνει κριτική.

-) Άφησε ανεξέλεγκτες τις ροές αφού όπως ισχυρίστηκε και ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η θάλασσα δεν έχει σύνορα
-) Άφησε όλες τις ΜΚΟ χωρίς κανέναν έλεγχο να αλωνίζουν στα νησιά επιτρέποντας σε πράκτορες και οπαδούς του φανατικού Ισλάμ να περάσουν ανενόχλητοι. Την ίδια ώρα χρήματα άλλαζαν χέρια και πέταγαν σαν περιστέρια αλλά όχι για τους πρόσφυγες, αλλά για τους επιτήδειους. Δεν φαντάζομαι κάποιος από εσάς να πιστεύει ότι οι ΜΚΟ νοιάζονται για τους πρόσφυγες. Mπίζνες με λεφτά κάνουν και στην Ελλάδα βρήκαν τη χήνα με τα χρυσά αυγά.
-) Συμφωνούσε με τις καταλήψεις κτιρίων που ήταν άδεια για να στεγαστούν οι μετανάστες. Μάλιστα είχε μοιράσει και σχετικό φυλλάδιο ερωτηματολόγιο στα συνέδρια του. Να μην μιλήσω εδώ για το χοντρό πανηγύρι του CITY PLAZA γιατί θα χρειαστούμε όλη την ημέρα.
-)Δεν προχώρησε τις διαδικασίες ασύλου, στις οποίες ξεκαθαρίζεται ποιος είναι πρόσφυγας και ποιος μετανάστης θεωρώντας όλους τους εισερχόμενους στη χώρα ως πρόσφυγες. Μάλιστα έφτασε στο σημείο με δηλώσεις στελεχών του να συγκρίνει την Μικρασιατική Καταστροφή με τους Έλληνες πρόσφυγες από τα παράλια της Ιωνίας με τους μουσουλμάνους που εισέρχονταν με κάθε τρόπο στη χώρα και απαιτούσαν επιδόματα και σπίτια, φερόμενοι ως ιδιοκτήτες.
-) Συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τη μεταναστευτική κρίση μικροπολιτικά για να κερδίσει καθώς αυτός είναι ο σκοπός του και όχι να βρεθεί λύση. Εξάλλου είπαμε για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν μετανάστες.
-) Χρησιμοποιήσε τους όρους αριστερά και αλληλεγγύη αμαυρώνοντας τους με τον χειρότερο και τον πιο σκαιό τρόπο στην πολιτική ιστορία για να ξεπλύνει τη νεοταξίτικη τακτική της μαζοποίησης και της αντικατάστασης του πληθυσμού λησμονώντας ό,τι είχε πει ο Μαρξ για το μεταναστευτικό.

Πρόχειρα βάζω δυο ρήσεις του: “Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας” και “Οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών”. Για να μην μιλήσω για την αλληλεγγύη της μούφας.

3) ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Εδώ η υπόθεση καταντά γελοία καθώς τα υπόλοιπα κόμματα με την ασφάλεια των μικρών ποσοστών που διαθέτουν παίζουν παιχνίδι εκμεταλλευόμενα το συναίσθημα του ελληνικού λαού και τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Φυσικά έτσι συντηρούνται όλες οι πλευρές και οι πατριώτες και οι αλληλέγγυοι. Πώς νομίζετε ότι πήρε ποσοστά η Χ.Α η οποία μέσα από την κοινοβουλευτική της πορεία προσπάθησε να ξεπλύνει ό,τι σκελετούς είχε. Αν δεν υπήρχε η μεταναστευτική κρίση, την οποία εκμεταλλεύτηκε, ποσοστά κοινοβουλίου δεν θα έβλεπε.

4) ΜΜΕ και Δημοσιογράφοι

Από τον φόβο μήπως τους κολλήσουν την ταμπέλα του ρατσιστή δεν τολμούσαν να αρθρώσουν λέξη για τη μεταναστευτική λέξη και όποιον αντιδρούσε τον βάφτισαν ακραίο ή ακροδεξιό. Φυσικά όλα αυτά με την αρωγή που τους έδινε η ΧΑ και έτσι ο πατριώτης εξισώθηκε με τον ακραίο.
Ακόμη και τώρα στα επεισόδια που συνέβησαν στα νησιά, τα ΜΜΕ βάφτισαν ακραίους όσους αντέδρασαν υιοθετώντας πλήρως το δόγμα του διαίρει και βασίλευε. Μπράβο παιδιά, ο Ερντογάν τρίβει τα χέρια του.

5)Κάτοικοι των νησιών

Δέχομαι την αντίδραση σας και κατανοώ ότι δεν εμπιστεύεστε τη κυβέρνηση αλλά θέλω να σας ρωτήσω μερικά πράγματα:

-) Γιατί την ίδια πυγμή δεν την δείξατε όταν οι ΜΚΟ έκαναν απόβαση στο νησί; Ή μήπως σας ξεγέλασαν τα χαρούμενα πρόσωπά τους;
-) Γιατί την ίδια αντίδραση δεν την δείξατε στις ροές του καλοκαιριού; Το ξέρατε πως όλοι δεν είναι πρόσφυγες.
-) Γιατί κάποιοι από εσάς κάνατε ή κάνετε δουλίτσες με ΜΚΟ;
-) Το ξέρετε ότι την ώρα που συμβαίνει ό,τι συμβαίνει στον τόπο σας, μπορούν στα επεισόδια να εισχωρήσουν άτομα με στόχο την προβοκάτσια και να έχουμε ανυπολόγιστες συνέπειες σε ό,τι συμβεί.

6) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στόχος σας είναι να προστατεύετε τον Έλληνα πολίτη. Η δικαιολογία εγώ έκανα την δουλειά δεν υφίσταται πλέον για κανένα επάγγελμα (αυτά να τα ακούνε και άλλα επαγγέλματα). Οι ανώτατοι όφειλαν να σας δώσουν εντολές να μην κινηθείτε εναντίον πολιτών της χώρας. Αν πηγαίνατε με κατεβασμένες ασπίδες κανείς δεν θα σας πείραζε. Περιμένω από τους διοικητές της Αστυνομίας να λάβουν θέση.

Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα πολλά, αλλά δεν θέλω να κουράσω (ήδη το έχω κάνει). Θα ολοκληρώσω κάνοντας κριτική στον εαυτό μου. Παρά το γεγονός ότι ως αρθρογράφος ύψωσα τη φωνή μου και αυτό μου στοίχισε σε εργασία καθώς είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, ντρέπομαι γιατί δε φώναξα όσο έπρεπε. Ντρέπομαι γιατί από τον φόβο μήπως με αποκαλέσουν γραφική πολλές φορές σκεφτόμουν μια ανάρτηση που ήθελα να κάνω για το ζήτημα και μετά την έπαιρνα πίσω. Ντρέπομαι ακόμη και που γράφω τα παραπάνω από την ασφάλεια της Αθήνας.

Όσο εμείς λοιπόν σφαζόμαστε, πολύτιμος χρόνος χάνεται…… και η Ελλάδα ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς για συρρίκνωση.

πηγη:#geopolitics_and_daily_news

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0