Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Τώρα που έπεσε ο κουρνιαχτός…

Τώρα που έπεσε ο κουρνιαχτός…

του Παν. Μίγκου

Στις εκλογές συμβαίνουν όλα μαζί:

Τύχη, ατυχία, θέληση, αξία, απαξία και πάντα παρούσα η ανάγκη.

Μετά από όλα τα προεκλογικά αφηγήματα  είναι σίγουρο ότι όλοι είχαμε και έχουμε τον ίδιο στόχο: να κάνουμε το σύλλογο μας το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει. Απλώς διέφεραν οι απόψεις μας για το πώς θα το πετύχουμε αυτό.

Σήμερα ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την επούλωση των τραυματικών διαφορών που υπήρχαν επι σειρά ετών. Αλλά σε αρχαιρεσίες και επιλογές συναδέλφων, δεν υπάρχουν χαμένοι. Το επόμενο πρωί, όλοι ξυπνάμε ως απόφοιτοι των σχολών Υπαξιωματικών και ως Αξιωματικοί ή Υπαξιωματικοί σε αποστρατεία. Και  αυτό είναι το μεγαλύτερο προνόμιο.

Τώρα είναι η στιγμή να αναγνωρίσουμε ότι αυτό που μας ενώνει είναι μεγαλύτερο από αυτό που μας χωρίζει.

Μπορεί να διαφωνούμε και μπορεί μερικές φορές να θεωρούμε τους εαυτούς μας αντιπάλους. Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ, ωστόσο, είναι να θεωρούμε εχθρούς ο ένας τον άλλον.

Η ενότητα απαιτεί θυσίες. Θυσίες σημαίνει ότι παραμερίζουμε τις προσωπικές διαφορές.

Η ενότητα απαιτεί ψυχική δύναμη, και αναγνώριση ότι και ο άλλος, μπορεί να έχει δίκαιο όσο ο καθένας μας. Σεβασμός στις απόψεις του άλλου είναι χάρη της Δημοκρατίας.

Ας προσπαθήσουμε  να ξεπεράσουμε λίγο τον εαυτό μας, να δώσουμε τα χεριά, και να αισθανθούμε πιο δυνατοί. Μια συγγνώμη δεν έβλαψε ποτέ κανένα. Δίνοντας τα χέρια σιγουρεύουμε  ότι ο διπλανός, πολεμάει μαζί μας, και όχι εναντίον μας.

Μόνο όλοι μαζί ενωμένοι απέναντι στον αόρατο εχθρό, θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης, αντιστρέφοντας τους όρους εξαθλίωσης που μας επέβαλαν.

Για όλα  αυτά οφείλουμε να σταθούμε μαζί  και να στηρίξουμε τον νέο πρόεδρο του ΣΑΣΜΥΝ όπου κατ’ ουσία στηρίζουμε τον ίδιο το σύλλογο  μας.